När en olycka händer

Polischefen pekade på kartan, där , där och där sätter ni upp vägspärrar , innanför skall alla alla människor flyttas och dom som bor i området körs till hotel och andra alternativa boenden. Allt skall ske inom en timma. Inga frågor, verkställ. Alla visste att det var ingen ide att fråga, när polischefen hade den tonen

Telefonen hade ringt polischefen när hon låg hemma och sov för en timma sedan eller borde legat hemma och sovit, men istället var hon tillsammans med en av sina kollegor och var mitt uppe i en hett möte och när telefonen ringde trodde hon att det va hennes relation  som ringde. Men blev genast lugnare när hon hörde att det var chefen för underrättelsetjänsten.
Chefen för underrättelsetjänsten sa, ursäkta att jag  ringer så här sent eller tidigt. Men det kommer hända en olycka, det är en katastrofsituation, norr om Stockholm måste ni säkra ett område , stänga av vägar , transportera bort alla människor, det kommer att hända en fruktansvärd olycka, allt är hemligstämplat. Det ändå ni får reda på är att ni skall transportera bort människor för att det kommer hända en fruktansvärt olycka och desto mindre ni berättar om läget desto bättre. På ert kontor ligger exakta direktiv, era underordnade är redan inkallade och väntar på era order. 

Underrättelsechefen var glad för att han slapp berätta vad som skulle hända. Polischefen skulle inte trott honom. I många år hade den hemliga organisationen Tauri haft kontakt med varelser från andra planeter, utomjordiskt liv. Tauri var en internationell rörelser.
För tjugofyra timmar sedan hade Tauri får ett meddelande att en utomjordisk farkost skulle störta på jorden och för undvika onödig kontakt både vad det gäller kunskap och sjukdomar så uppmanades jorden att avlägsna människor i det området som farkosten beräknades krascha i.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Min utforskning av AI

När Gud tröttande på ormens pajaskonster